Топготвачът и тв звезда Андре Токев няма да излезе предсрочно на свобода тази седмица, съобщи bTV.

Той беше осъден на 7 месеца затвор заради шофиране в нетрезво състояние, след като през януари съдът одобри споразумение между него и прокуратурата за ефективно наказание.

В края на миналата седмица Софийският градски съд одобри искането на готвача за предсрочно освобождаване. Според магистратите Андре Токев бил спокоен и балансиран. В поведението му не се наблюдавали враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

Сега обаче става ясно, че администрацията на софийския затвор е подала жалба срещу решението.

Така материалите по делото ще бъдат изпратени в Софийския апелативен съд.

Дата за делото там още не е определена.

"Много добре съзнавам грешката си. Работя по 12 часа в затвора, показах ново ниво на готвене с оскъдни продукти. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си", каза шеф-готвачът в съда.

Андре Токев бе арестуван в столицата, след като шофира с близо 1,9 промила алкохол. Той бе лишен от право да управлява автомобил за срок от година и половина.

Токев беше спрян на Околовръстния път на София в края на миналата година с алкохол в кръвта, а видео, разпространено в интернет показа, че автомобилът му се движи по джанти.