Шеф-готвачът Андре Токев ще бъде освободен предсрочно. Това е решил Софийският градски съд, след като преди месец Токев поиска да излезе от затвора, а делото беше образувано незабавно.

Новата наложена мярка за шеф-готвача е "пробация".

Според съда той бил спокоен и балансиран. В поведението му не се наблюдавали враждебност и агресивност, което означавало, че няма зависимости, включително от алкохол.

"Лицето е изключително ерудирано и образовано, за да може да извлече поука и да коригира своето поведение", отбеляза съдията.

"Много добре съзнавам грешката си. Работя по 12 часа в затвора, показах ново ниво на готвене с оскъдни продукти. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си", каза шеф-готвачът в съда.

За да бъде пуснат предсрочно, Токев трябваше да е изтърпял поне половината от наказанието си, а от ефективната му присъда оставаха само 2 месеца и 14 дни.

Токев беше осъден за шофиране в пияно състояние. През януари съдът одобри споразумение между него и прокуратурата за ефективно наказание от седем месеца.

Андре Токев бе арестуван в столицата, след като шофира с близо 1,9 промила алкохол. Той бе лишен от право да управлява автомобил за срок от година и половина.

Токев беше спрян на Околовръстния път на София в края на миналата година с алкохол в кръвта, а видео, разпространено в интернет показа, че автомобилът на Токев се движи по джанти.