Наблюдаващ прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж, за това, че е изтръгнал и впоследствие захвърлил зад огражденията мобилно устройство на журналист. Става въпрос за мъжа, който изтръгна телефона от ръцете на журналиста Полина Паунова по време на конференцията на ГЕРБ "София тех парк".

Прокуратурата окачествява деянието му като "хулиганство", отличаващо се с изключителна дързост.

20-годишният мъж не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата.

От обясненията на мъжа обаче става ясно, че "лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Днес МВР разпита няколко души, които са разпознати от видоклипове от конференцията на управляващата партия. Освен 20-годишният Симеон Стойчев са разпитани и още няколко мъже, имащи съпричастност към проявена агресия към демонстранти и журналисти.

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов, който бе замесен в скандала и днес коментира, че партията не знае кои са мъжете, които са блъскали журналистите.