Кръвната проба на мъртвия шофьор Юлиян А., който предизвика катастрофата с шестима загинали на пътя Казанлък-Габрово, е показала 0,22 промила алкохол. Според българското законодателство, 0,5 промила алкохол е допустимата граница, до която водачите не подлежат на санкция. Кръвната проба на другия водач - 42-годишният стоматолог д-р Любомир Узунов е отрицателна, съобщиха от прокуратурата в Стара Загора. 

Положителна е само пробата на един от загиналите пътници. Резултатите от кръвния анализ са показали 0,9 промила алкохол.

Зловещият сблъсък стана около 1 часа на 14 октомври при разклона за град Крън и село Хаджидимитрово. Челният удар бе между лекия автомобил "Ауди" с габровска регистрация, шофиран от д-р Узунов и "Мерцедес", управляван от 18-годишния Юлиян А. И двамата шофьори, както и четиримата пътници в мерцедеса загинаха на място. 

От кадрите, заснети от охранителна камера край пътя се вижда как автомобилът на стомалотога пътува към Казанлък. Срещу него внезапно в платното за насрещно движение навлиза друга кола, която се движи с висока скорост. Следва внезапен челен сблъсък на правия участък.

Разследващите работят по всички версии за катастрофата, но най-вероятно причината е превишената скорост при ограничение от 50 километра в час на мястото на удара.