Окръжният съд в Габрово остави в ареста 60-годишния водач на ТИР от Румъния, който на 12 октомври удари челно микробус с работници край Габрово и уби четирима пътници на място, а пети издъхна в болница. 

Окръжният съд определи мярка "задържане под стража" за шофьора, приемайки доводите на окръжна прокуратура, че може да напусне страната и да осуети довеждането му за процеса. 

60-годишният тираджия пътувал от Пловдив към Горна Оряховица, но се наложило да мине през Шипка, заради затворения Хаинбоаз. Не познавайки пътя, той се объркал на изхода от обхода на Габрово към пътя Габрово - Дряново, навлязъл в насрещното и блъснал челно микробуса в неговата лента.

След трагедията стана известно, че кръстовището е рисково и бяха набелязани спешни мерки за обезопасяване.

Четирима от работниците, пътували в микробуса, бяха настанени за лечение в Габровската болница. Тежко остава състоянието на 26-годишен мъж, който е в реанимацията на областната болница с черепно-мозъчна травма и тежки счупвания.

В хирургията на лечебното заведение се лекува друг от мъжете, който е в стабилно състояние. Един от пациентите е преместен от ортопедично отделение в столична болница, където му предстои операция, а четвъртият от пострадалите е изписан, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Минко Михов, цитиран от "24 часа".

Днешното определение на съда може да бъде атакувано през Апелативния съд във Велико Търново.

Днес в памет на жертвите на пътния инцидент бе обявен за ден на траур в Габрово и Севлиево.