Пострадалата от австрийски турист камериерка Оксана Софронева от Украйна, от два месеца работи у нас. Два дни след случилото се тя още е в шок. От падането на земята е със синини по тялото.

Припомняме, че австрийски турист удари камериерка в курорта "Златни пясъци". Това се случва година, след като швед удари служителка на хотел в "Слънчев бряг".

Новият инцидент е от понеделник - 13 август. Камериерката чисти стая, когато от съседната излиза агресивния австриец и вдига скандал, че е много шумно. Жената се извинява и казва, че след 5 минути приключва, но тогава получила удар в лицето, от който пада на земята.

"Оскърбяваше ме на английски. Казах няма проблем, приключвам ей сега. Тогава той ме удари с юмрук в лицето и буквално излетях на земята, толкова силен беше удара", разказва жената, съобщи bTV.

Не може да каже дали австриецът е бил пиян, очите му обаче били изцъклени. Ден след инцидента районния съд във Варна налага глоба от 300 лева на австриеца.

"Не ми се извини. В залата каза, че го боляла главата и не знае защо така е постъпил", казва Софрониева.

В съдебната зала австриецът изразява съжаление за стореното. Местонахождението на 33-годишния австриец, който работи в родината си като автомонтьор, е неизвестно. Вероятно вече е напуснал България.