Министърът на туризма Николина Ангелкова осъди нападението срещу камериерка от чуждестранен турист в хотел в Златни пясъци.

"Осъждам насилието върху камериерката, ударена от чуждестранен турист в хотел на "Златни пясъци". И гостите, и българските граждани трябва да спазват законите на страната ни. Изключително важно е да запазим България като спокойна и сигурна дестинация, предлагаща качествен туризъм. Министерството на туризма следи състоянието на жената и при нужда е готово да съдейства", написа министърът във Фейсбук.

33-годишен турист от Австрия е бил задържан за 24 часа в ареста, след като преди два дни ударил камериерка в хотел в Златни пясъци, съобщиха днес от полицията. По неофициална информация при удара мъжът е съборил жената на пода, чужденецът бил видимо почерпен.

Инцидентът напомни за случая с шведски турист, който миналото лято, също в пияно състояние, ритна в челюстта камериеркав хотел в Слънчев бряг. След като прекара зад решетките около месец, шведът бе пуснат под домашен арест. По-късно съдът го освободи от наказателна отговорност и той се върна в родината си, след като плати само глоба от 4500 лева и разноските по делото.