33-годишен турист от Австрия е бил задържан за 24 часа в ареста, след като преди два дни ударил камериерка в хотел в Златни пясъци, съобщиха днес от полицията.

Инцидентът станал около 10 часа сутринта на 13 август. Въпреки ранния час, чужденецът бил видимо почерпен. Той извършил непристойни действия, изразяващи се в демонстриране на провокативно и агресивно поведение в коридора на хотела, викане спрямо служители от персонала и нанасяне на удар с ръка по врата на 51-годишна камериерка, се казва в официалното съобщение.

По неофициална информация при удара мъжът е съборил жената на пода.

Още преди да удари служителката, от администрацията били извикали полиция. Пристигналите на мястото униформени задържали  агресивния австриец и го отвели в районно управление. Там му е наложена глоба по Указа за борба с хулиганството - 300 лева.

Материалите по случая са докладвани на прокурор, уточниха от МВР.

Инцидентът напомни за случая с шведския турист Ралф Сундберг, който миналото лято, също в пияно състояние, ритна в челюстта камериерката Диана Петкова в хотел в Слънчев бряг. След като прекара зад решетките около месец, шведът бе пуснат под домашен арест, а след това съдът го освободи от наказателна отговорност и той се върна в родината си, след като плати само глоба от 4500 лева и разноските по делото. Тогава той обясни, че не помни нищо от случая и много съжалява за стореното.

"Има корупция в съдебната система. За мен истинското възмездие е в парично обезщетение. Ще го търся", заяви обаче Петкова.

Тя заведе граждански иск за 50 000 лева, но и досега не е получила нищо.

"Бях много зле, минах през невероятен кошмар. Като се замисля сега, имала съм огромен късмет, защото можеше дори да не съм жива. В моя случай беше много драстично", коментира днес пред "24 часа" камериерката, която е научила от медиите за новия инцидент в Златни пясъци.