Софийският апелативен съд потвърди мерките за неотклонение "задържане под стража" на Кристиан Илиев и Боян Табаков, обвинени за разстрела на бившия полицай Любомир Иванов.

Според магистратите на този етап от делото има достатъчно доказателствен материал, включително и ДНК-материал, който обосновава преположението, че именно двамата обвиняеми са извършили тежкото престъпление, за което са обвинени.

Илиев е извършител на убийството, а Табаков - негов помагач за подготовка, оръжие и оттегляне от местопрестъплението.

Ексшефът на Криминална полиция в столичното Второ РПУ Любомир Иванов бе застрелян с три куршума в корема и в главата на 25 март в района на мол "Парадайс център" в столичния кв. "Лозенец". Един от възможните мотиви за извършеното престъпление е неуредени финансови взаимоотношения по повод престъпна дейност, съобщиха разследващите.

 

Апелативните магистрати счетоха, че обвиняемите са лица с висока обществена опасност. Съдът изтъкна, че Кристиан Илиев, сочен за физическия извършител, има множество присъди за престъпления против личността - побои и телесни повреди. Той е бил в изпитателен срок след последната присъда в момента на извършване на поредно престъпление - този път убийство.

Помагачът Боян Табаков също е осъждан и попада в хипотезата на общественоопасна личност.

Предвид постоянните адреси на обвиняемите, САС прие извода на Софийския градски съд, че няма опасност от укриване.

Определението на съда е окончателно.