Окръжна прокуратура - Благоевград е привлякла в качеството на обвиняем бившия полицай Никола Доганджийски, познат сред благоевградчани с прякора Колевеца,  като помагач в схема в КАТ-Благоевград за получаване на подкупи срещу бърза регистрация на автомобили и получаване на "щастливи" номера.

Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съучастие на обвиняемия към извършеното престъпление.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Никола Доганджийски, умишлено улеснил началникът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицев да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на пътни превозни средства в РУ - Петрич и РУ - Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за моторни превозни средства и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Колевеца провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на шест хиляди лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.

На 22 май при акция на "Вътрешна сигурност" на МВР бе арестуван началникът на КАТ Данаил Стоицов и бизнесмена Бойко Шарков. Двамата бяха арестувани в обвинение, че са участвали в схема за получаване на подкупи срещу бърза регистрация на автомобили и получаване на "щастливи" номера. Тогава бе задържан и Колевеца, но му прилоша и бе настанен в болница. След като го изписаха, прокуратурата повдигна и на него обвинение.