5300 лева e сумата, открита в кабинета на шефа на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов, както вчера беше задържан заедно с още няколко служители при спецакция срещу корупцията. Това съобщи тази сутрин пред БНТ говорителят  на главния прокурор - Румяна Арнаудова.

Вчера шефът на следствието Борислав Сарафов обяви, че е открита сума пари, която може да е малка за милионер, но е много голяма за един пенсионер.

 

Той обяви още, че в кабинета на полицейския началник е намерен и незаконен пистолет, а Арнаудова уточни днес, че става дума за "Макаров".

"Във "Вътрешна сигурност" в началото на годината е постъпил сигнал за корупционна схема за бърза регистрация. Имаме информация, че таксата е била твърда. Схемата е най-образно следната - лица, които са искали незабавно да регистрират автомобилите си е трябвало да заплати завишена сума от посредници - около 100 до 200 лева. По наши данни част от тази сума е отивала при началника на КАТ-Благоевград. Доказателствата, които имаме до момента, са, че по схемата са участвали поне 3 лица. Към този час са задържани 4-ма души. Вчера паралелно на територията на Благоевград бяха извършени обиски на автомобили и бяха намерени големи парични средства в офисите на фирмите- регистратори. Днес ще се повдигнат обвинения", каза още говорителката на Сотир Цацаров. 

Тя подчерта, че главният прокурор е разпоредил със случая да се заеме Националната следствена служба.