Танцьорката Габриела Медарова остава в ареста, но без изрично съдебно решение за това. Ситуацията предизвика скандал в съдебната зала, след като стана ясно, че прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт без знанието на защитата, предаде Радио Пловдив.

На 15 април 21-годишната танцьорка в нощен клуб Габриела Медарова блъсна с джипа на приятели си 10 паркирани коли при жилищен комплекс "Оазис 4" в Пловдив и избяга. След катастрофата тя бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.

Няколко седмици по-късно - на 9 срещу 10 май, Габриела разби носа на студентката Катя Ангелова в нощен клуб. Първоначално тя бе задържана, след това бе пусната под парична гаранция, но в края на май съдът я върна в килията окончателно.

Днес трябваше да бъде гледана мярката й за неотклонение, но районният съдия заяви, че разглеждането е извън неговите правомощия, тъй като делото е влязло в съдебна фаза и дори вече е разпределено да се води от 25-ти наказателен състав.

Адвокатът на девойката Орлин Търновалийски нарече случилото се напълно незаконно.

„Аз съм единствен защитник и не съм полагал никъде подпис върху обвинителния акт“, изумено коментира той. Така, задържаната за хулигански постъпки танцьорка остава в ареста до насрочването на разпоредително заседание по наказателното дело срещу нея, без възможност за нов опит да излезе на свобода.

Едва когато процесът стартира, може да се разглежда отново мярката и за неотклонение, разясни районният съдия Божидар Кърпачев.

Адвокатът на Медарова допълни, че заради, по думите му, „това безобразие“, ще се отнесе към Европейкския съд за правата на човека в Страсбург. 

Родителите на Габриела пък закрещяха един през друг в залата.

"Пародия! Безобразие! Подигравка!" - викаше бащата Здравко Медаров, след като чу решението на Районния съд. 

"Къде е държавата? Къде са законите? Защо се подиграват с нас? Детето ми ли е най-големият престъпник", развика се и майката на задържаната.