Пловдивският окръжен съд постанови 21-годишната Габриела Медарова да бъде отново задържана. На 9 срещу 10 май Габриела разби носа на студентката Катя Ангелова в нощен клуб.

Габриела беше окована в съдебната зала и откарана в ареста.  Пак плака в съда и каза, че иска да учи, но този път я задържаха окончателно.

Новото разглеждане на мярката беше образувано по жалба на Районна прокуратура. Държавните обвинители твърдят, че съществува обосновано предположение за това, че именно Габриела е извършила деянието. Това сочат и свидетелски показания на приятелка на пострадалата Катя Андреева, която е попитала Габриела в присъствието на полицаи: "Защо го направи?". Отговорът бил: "Ти не се обиждай и не говори, защото ще бъдеш следващата с разбит нос".

На друго мнение беше адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски. Според него причината за сблъсъка са тежките лекарства "Стресан", което обвиняемата пие заради преживяния от нея стрес. Тя се почувствала зле и неволно ударила потърпевшата.

Родителите на Габриела заявиха пред журналисти, че съсипват едно добро момиче, което е на лечение. В ареста, обаче нямало нужните и лекарства. Баща й каза казвали са й: "Мърло ти отиваш директно в затвора".

Само преди месец Габриела Медарова потроши 10 коли в Пловдив и беше задържана.

"По-леката мярка не върши работа", изтъкна днес държавният обвинител Димитър Махмудиев. Той припомни, че танцьорката е нарушила паричната си гаранция, когато е извършила побой над непознатото момиче.

Габриела отново се опита да играе позната роля. "Искам при родителите ми, за да се лекувам и да продължа образованието си", заяви тя в съда разплакана. Този път обаче Медарова не можа да трогне съдебния състав, както това се случи на първа инстанция.