Районният съд в Пловдив ще разгледа утре новата жалба, внесена от защитата на 21-годишната Габриела Медарова за промяна на мярката й за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека. Заседанието е насрочено за 9.30 часа, съобщиха от съда.

На 15 април Медарова, която бе танцьорка в нощен клуб, блъсна с джипа на приятеля си 10 паркирани коли при жилищен комплекс "Оазис 4" в Пловдив и избяга. След катастрофата тя бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.

Няколко седмици по-късно - на 9 срещу 10 май, Габриела разби носа на студентката Катя Ангелова в нощен клуб. Първоначално тя бе задържана, след това бе пусната под парична гаранция, но в края на май съдът я върна в килията окончателно.

Прокуратурата вече внесе обвинителен акт в съда, като срещу пловдивчанката са повдигнати четири обвинения:

  • За това, че на 15 април е управлявала джип БМВ Х5 с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,38 на хиляда.
  • За това, че е управлявала джипа след употреба на наркотични вещества - канабис
  • За това, че е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила значителни имуществени вреди на единадесет моторни превозни средства, като общата стойност на причинените имуществени вреди възлиза на 39 755,19 лв.
  • За това, че на 11 май в Пловдив е причинила лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на носа с оток и кръвотечение, довела до болка и страдание на Катя Андреева, по хулигански подбуди

Разпоредителното заседание на съда е насрочено за 3 септември от 9,30 часа, за което трябва да бъдат уведомени обвинението, защитата и пострадалите.

Дали Габриела Медарова ще дочака датата в ареста, ще решават утре районните магистрати.