Софийската районна прокуратура е свалила обвиненията срещу актьора Явор Бахаров за притежание на наркотици, съобщи адвокатът му Любомир Таков пред "24 часа". 

Количеството марихуана, намерено у Бахаров, е едва 0,3 грама, при това примесено с тютюн. Освен това актьорът е съдействал на полицията. Когато униформените го попитали дали има забранени субстанции у себе си, той сам предал количеството и случаят попаднал в графа "маловажност". Обвиненията са свалени и досъдебното производство е прекратено.

Случаят е от 4 декември. Излизайки от репетиция, до един от входовете на НДК е проверен от униформените, като доброволно дава угарката от цигара. Според постановлението за привличане като обвиняем веществото е коноп. Срещу обвинението адвокат Таков пише жалба, с която го оспорва. Според него не е направена експертиза дали активното вещество в малкото количество трева е под или над 0,2%, което вече е забранено от закона.  

Адвокатът е категоричен, че обвиненията срещу клиента му са повдигнати, защото е известен, а разследващите органи трябва да концентрират усилията си за разкриване на опасни престъпления. Скоро след жалбата на Таков от прокуратурата прекратяват разследването. 

Явор Бахаров вече беше наказан условно, след като го заловиха да шофира, употребил на кокаин в Банско, а преди години бе съден за хулиганство.