Актьорът Явор Бахаров е бил задържан от полицията в София, съобщи БНР, като информацията бе потвърдена от МВР.

37-годишният Бахаров е отведен от патрул на СДВР в сградата на Четвъртo РПУ.

По-късно от вътрешното ведомство уточниха, че актьорът е задържан заради притежание на марихуана.

В момента Явор Бахаров се намира в изпитателния срок на условната си присъда, постановена от Благоевградския окръжен съд през юни м.г. за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в условията на рецидив. Магистратите измениха едногодишната ефективна присъда, постановена от районните съдии в Разлог, в 1 година "лишаване от свобода" с 4-годишен изпитателен срок, тъй като Бахаров бил реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания.

На 8 февруари 2020 г. актьорът шофирал лекия си автомобил "Мицубиши" в Банско, когато се разминал с патрул на местното РПУ. На полицаите им направило впечатление, че колата на Бахаров криволичи по пътното платно.

Униформените последвали автомобила на актьора, като подали светлинен и звуков сигнал. Явор Бахаров спрял на ул. "Пирин" в района на хотел "Кемпински". Извършената на място с техническо средство проба за употреба на алкохол е отчела 1,30 промила в издишания въздух. Актьорът бил тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът отчел положителен резултат за кокаин и канабис.

По-късно във Филиала за спешна медицинска помощ в Банско, актьорът дал кръв за изследване за алкохол. От заключението на изготвената химическа експертиза се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на водача към момента на деянието е била 1,42 промила.