Софийският районен съд пусна от ареста сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов срещу 3000 лв. гаранция.

Така съдът промени мярката за неотклонение на Васил Михайлов, наложена му по обвинение за отправяне на заплаха с убийство, от постоянен арест на "парична гаранция". Срокът за изпълнение на мярката е 10 дни.

По време на заседанието двамата адвокати на Васил Михайлов поискаха отвод на наблюдаващия прокурор, но съдът не уважи тяхното искане, информира БТА.

20-годишният мъж от Перник беше с мярка за неотклонение "Задържане под стража". Той беше привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление - закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка.

Снимка: БТА

Той не е позволявал на приятелката си да излиза и я е пребивал. 

Мхиайлов има три обвинителни акта от Софийската районна прокуратура  за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд. По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно.

Младежът е подсъдим за осем престъпления. Михайлов-син имаше побойнически прояви и в ареста. През май 2022 г. пък срещу него имаше и разследване за закана за убийство на мъж на детска площадка в Перник.

Последното сред многобройните му изправяния пред Темида преди днешното беше пред състав на Кюстендилския окръжен съд в края на 2023 г., когато той потвърди определението на Районен съд - Дупница Михайлов да остане в ареста.

На първа инстанция мярката беше потвърдена, но последва обжалване.

Снимка: БТА

Синът на пернишкия прокурор привлече вниманието на обществеността за първи път след случай от средата на юни 2022 година, когато срещу него се появиха обвинения за побой над бившия футболист Румен Андонов от "Миньор Перник". Малко след това се оказа, че срещу агресивното поведение на младежа са подавани редица сигнали от граждани на Перник, образувани са и множество преписки. 

Той нарушаваше и мярката си "домашен арест", заради което лежа в Бобовдолския затвор.

 

Снимка: БТА