В поредно заседание по делото срещу Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов, беше разпитана свидетелка, която става очевидец на това как подсъдимият удря Красимир Григоров, баща на актрисата Луиза Григорова. Младежът е подсъдим за няколко престъпления, основната част от които са за нанесен побой.

Случаят с Григоров е от 2022 г. в Перник, в периода около абитуриентските балове. Свидетелката Зарина Димитрова разказа, че е видяла от няколко метра как Васил Михайлов удря Красимир Григоров, който пада на земята. Удареният мъж е нейн съсед. Тя е видяла случката от своята тераса. Жената е извикала на Васил да не се занимава с Григоров, който видимо бил в нетрезво състояние. Григоров обаче ходил след Васил, говорил му, накрая го побутнал по рамото, Васил се обърнал и го ударил. Преди това подсъдимият се обърнал към нея ѝ казал, че Григоров го провокира. Нейна приятелка е направила клип на случилото се.

Димитрова разказа още, че заедно с Григоров е бил и неговият син. След свадата двамата се прибрали, като малко по-късно синът е дошъл при нея и я е помолил да не разказва за случая. Момчето ѝ казало, че Васил е бил провокиран от баща му.

По делото днес бяха призовани още петима свидетели, но те не се явиха по различни причини. Михайлов поиска да бъде разпитан Габриел Миленов, който е бил с него вечерта, когато е станала свадата с Красимир Григоров. Ще бъде търсена за разпит и приятелката на свидетелката, направила видеоклип.

Преди дни стана известно, че в Софийския районен съд е образувано второ дело срещу Васил Михайлов по внесен обвинителен акт за закана с убийство. В началото на декември прокуратурата внесе в Районен съд - Перник обвинителен акт срещу Михайлов за закани с убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна Рангелова.