След продължило пет часа секретно съдебно заседание, съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция.

Заседанието започна в 17 часа в неделя, макар прокуратурата да обяви, че ще е в понеделник. Без обосновка и без мотиви, съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане тайна. Искането било по настояване на защитата на Арабаджиев.

Не станаха ясни мотивите на прокуратурата да поиска постоянно задържане на младежа, както и на Ромелия Кирилова и Елена Караянева, които управляват счетоводни къщи. Двете бяха арестувани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу 20 000 лева.

Вълчо Арабаджиев е обвинен за пране на пари, Кирилова и Караянева - за укриване на данъци.

Изненада за защитата се оказаха 20 тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че са задържани 10 човека при акция за укриване на данъци и пране на пари.

За да пусне от ареста Вълчо Арабаджиев, съдия Ангелова изтъкна мотив, че няма доказателства младежът да е знаел дали родителите му се занимават с нещо незаконно, защото учил в Лондон. Прокуратурата е представила справка от НАП за доходите на семейството за предишни години, които възлизат на 25 млн. лева, но били законни пари. Колкото до двете счетоводителки - за тях има косвени доказателства да са участвали в престъпната група, но няма опасност да се укрият или да извършат ново престъпление

Решението на съдия Ангелова не е окончателно.