57-годишният Димитър Косев, който на 11 ноември блъсна и отне живота на 14-годишно момче в село Бузовград, е освободен от ареста, съобщи БНТ.

На Йордановден съдът е променил мярката за неотклонение на шофьора от "задържане под стража" в парична гаранция в размер на 3000 лева. Така Косев вече е в дома си в село Розово. 

Тежкият инцидент стана на изхода на Бузовград в посока село Розово. 14-годишният Иван и двама негови приятели спрели с велосипедите си до вендинг машина за топли напитки. Докато другите деца си взимали по нещо, Иван стоял край тях. В този момент се задала колата, управлявана от 57-годишния Димитър Косев. Той блъснал момчето, но не спрял и избягал. След 4 часа е открит в дома му. Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като са отчетени 1.38 промила алкохол, както и положителен резултат за употреба метаамфетамин.

Иван бе откаран в критично състояние в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, но въпреки усилията на лекарите издъхна.

Обвинението срещу водача, за когото стана ясно, че е бивш полицай, е за причиняване на смърт по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие.