Русенският окръжен съд ще разгледа по съкратената процедура делото срещу Северин Красимиров, след като той направи пълни самопризнания. Решението на магистратите означава, че обвиненият за убийството на тв водещата Виктория Маринова ще получи по-ниско наказание - между 20 и 30 години затвор.

Според обвинителния акт 21-годишният Северин Красимиров е извършил блудствени действия, изнасилване и умишлено убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Не са събрани доказателства престъплението да е свързано с професията на Виктория Маринова.

Точно в 10.00 часа Северин Красимиров беше доведен от затвора в Белене с белезници в съдебната зала, за да отговаря пред петчленния съдебен състав за 3 обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство. В залата пристиганха и неговите роднини. Майка му се разплака и припадна.

Красимиров беше заловен в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. Днес близките на Виктория Маринова предявиха граждански иск за обезщетение в размер на общо 450 000 лв.