Северин Красимиров се размина с доживотна присъда

Обвиненият за убийството на тв водещата Виктория Маринова ще получи между 20 и 30 години затвор

Обратно в новината

Коментари - Северин Красимиров се размина с доживотна присъда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тежки криминални престъпления като убийства, изнасилвания, въоръжени грабежи, отвличания, рекет, за търговия с наркотици в голям размер и т.н. НЕ ТРЯБВА да има съкратени процедури. Тези престъпления са с висока степен на обществена опасност и извършилите ги трябва да бъдат наказванои с цялата строгост на закона, без никакви опрощавания. В този случай, след десетина години "университет", този неграмотен получовек ще е пак на свобода докато извърши следващото си престъпление, докато младата, талантлива и порядъчна жена, гражданка и журналистка няма да бъде вече никога след нас.

Защо не кажат кой и се е обадил по телефона, когато с компания са си пиели кафето, кой я поканил точно там да се срещнат и тя е тръгнала веднага за това място, защо няма нито едно интервю с родителите й, а само с бившият й свекър и бившият й съпруг??? А за слабоумния циганин се грижат изключително добре за външият му вид и за служебният му защитник - всичко прилича на нескопосан театър за заличаване на истината.

Все тая, от затвора няма да излезе.

Ще му пеят ли в затвора "Северина, момиче от сняг...Приказна фея..."

Такива са присъдите на цигани, които са изнасилили и убили жертвите - 9, 10 години. Отврат!!!

Никой в тази "държава" не се учудва, че за три тежки престъпления изрода ще получи не доживотна присъда, а 15-20 години, от които ще излежи около десет. Кочина, в отвратителна кочина превърнаха страната ни политиците.

".... ще получи по-ниско наказание - между 20 и 30 години затвор." Как няма да получи бе, когато БУДА-тиквунски се е обадил да го спаси! Я да беше кметицата на младост - друго щеше да постанови съда!

Трабва вече да се замисламе за циганският проблем. Твърде много са. Или да се връщат към Индия или да отидат в някой окръг и там да се самоуправляват.

Сбърканият свят става все по-абсурден. Истински отрепки, изроди и диваци се разминават дори с доживотен затвор, и след някоя и друга година ще излязат още по-опасни и озверели, а жертвите им, невинни, образовани, красиви и нормални европейци и европейки гният в земята...Светът на либерастките "ценности" е гнусен и перверзен, извратен и несправедлив ! Като тоя мангал. Спасиха му живота, като много ценен екземпляр. Скоро само такива хлебарки ще щъкат, а младата, красива, умна, възпитана, добра, образована Виктория, която оставя дъщеричката си да расте без майка,...Бог да я прости !!! Дано той раздаде Божията си справедливост, че явно друга няма...

защо не е остриган? Питам се, и нямам отговор!

За пореден път виждам, че системата работи в защита на престъпниците. Било те политици или цигани. Еб@х майката на тъз държава и тез магистрати.

Искахте демокрация, ето ви демокрация. Полза от демокрацията имат само престъпниците, доказано е.

ама не по десарски

Този циганин се разминал със доживотната присъда! Нищо че ибил и изнасилил! Друг един му върнали шофьорската книжка след убииство на 6 месечно бебе! Трети един НА ДЪРЖАВНА заплата бил с мезонет и асансьор -личен при това! Четвърта една имала някакъв си ИМПЕКС... Каква Държава а? А? Браво на съдебната система! Евал на съдиите! Ашколсум на прокурорите!

Не мога да разбера като Хамериканците са ни за пример, що не правим като тях за всяко престъпление отделна присъда и да се сумират. Като гледам и по сегашното законодателство като ги сумират може да стигнат 100 г. Пък нека му опростят 1/3.

Какво ли трябва да направиш за да получиш доживотна?..... Сетих се да поискаш подкуп... Ба'х ти съдебната система!!!!!

Важно уточнение , е че подкупът не трябва да е взет , а само да е ПОИСКАН !

А пък ако го вземеш, излизаш само с условна и ставаш министър!

НЕЩАСТНА ДЪРЖАВИЦА!!!

българските ученици без всякакви нарушения едно време ни стрижеха като овце нула номер. Въпросния престъпник се явява в съда подстриган със супермодерна прическа. Сезирам прокуратурата за проява на демонстративна симпатия от страна на съответните следствени власти към престъпник показал нечувано презрение към българите като хора годни само за изнасилване и клане.

Това за съкратената процедура поради признание и невъзможност да се наложи най-тежкото наказание зе едно от най-тежките престъпления, си е истинско недоразумение в наказателното право, продиктувано навремето от криво разбраната демокрация. Тогава се отмени смъртното наказание и това беше достатъчно. Но да позволиш на един вулгарен убиец след време пак да се върне в обществото, е истинска подигравка с това общество. Час по-скоро Наказателния кодекс трябва да се измени, за да отпаднат подобни възможности. Въбоще за престъпления, които се наказват най-малко с 10 години лишаване от свобода и повече, самопризнанията на престъпниците трябва да имат значението само на смекчаващо обстоятелство. Не може законът да въвежда подобни изкуствени граници (съкратено производство), тъй като с това обикновено се злоупотребява и то не в интерес на пострадалите (осквернява се човешкия живот) и обществото.

Изцяло се подписвам под Вашия коментар, съгласен съм с всяка една дума !

Десарите изградиха демокраДцията, както дяволът чете евангелието.

Така е по нашите ширини...човешкият живот е без знчение, главно място в наказателния процес заема обвиняемия, за който подбирахме условия в затвора, съкратено съдебно следствие и т.н.Ще го осъдят на 25 години затвор, ще му приспаднат 3-4 за времето,в което е бил в ареста и след 10 години и половина ще има право на излезе предсрочно. За да може да го направи пак. В момента ако някой излезе на улицата и започне да стреля и да убие 300 души след признание и съкратена процедура ще го осъдят на 30 годиниз а след 15 ще може да иска предсрочно освобождаване. Такива политици сте си избрали, ще ви убият на улицата и на държава няма да й пука за вас, ще гледат обяиняемия да има удобства в затвора.

Тепърва Брайвик ще бъде осмислян и изучаван.

Българите вън

Е стига де, щом Иванчева при никакви доказателства има 20 г. тоя сладур трябва да лежи поне 1500..

които така наказват този убиец да получат крайживотна присъда!

Искам някой да обясни, как се намалява "доживотна" присъда с 1/3-та и защо за особено тежките престъпления все още има възможност за намаляване на срока на присъдите??!? Това е малоумна практика, защото тежките престъпления трябва да се наказват с максимална тежест, освен това те като брой не са толкова много и няма проблем съда да обръща достатъчно внимание точно на такъв тип дела!! За по-леките престъпления нека остане това съкращаване на сроковете, но там е разбираемо тъй като те са най-голям брой и е нужно да се спестява време на съда-но другите, тежките трябва да са с максимален срок за да оказват превантивното си действие сред обществото!!!

"да отговаря за 3 обвинения - блудство, изнасилване и умишлено убийство." Да чухте прокуратурата какво е поискала за 3 обвинения едното умишлено убийство, за което задължително се иска доживотна, без значение на признания и прочие вратички особено за малцинствата. защото съда решава според каквото прокуратурата е поискала. Ето къде е ключа - удобна прокуратура и закон за защита на малцинствата. Т.е. както народния съд осъди всички депутати дето списват такива закончета така и тук няма да се оправят нещата без Народен Съд..А прокуратурата е просто инструмент на мутренската държавата, с който да се разправя с неудобните, а този убиец не попада сред тях...

Законите не се приемат от съда,а се прилагат.Иванчева ако си бе признала нямаше да са 20,а щяха да и нааложат 12,намалени с една трета 8,след половина предсрочно освободена с изпитателен срок остатъка,че и има една година за приспадане.Сама си е виновна,а за такива като този парламентът за в бъдеще е добре да премахне съкратеното съдебно следствие при причинена смърт.

затвори си беззъбата уста.

недей да измъкваш гнусните герберски депутатчета, които съвсем умишлено са подписали тези "вратички" ,защото искат на наш гръб да се харесат на толерасткия демократски ЕС. Затова искаме първо да си носят отговорността за подписване на такива престъпни закони, а после други неопетнени ще напишат закона както трябва така че да защити нас данъкоплатците.

Близките на убитото момиче трябва да раздадат на гнусния мангал собствено правосъдие, което заслужава, защото шибаната мутренска правосъдна система защитава престъпниците.

трябваше при него да няма съкратена,за Иванчева е нормален,ако си бе признала щеше да е под 10.

7,62mm в двора азатвора...всичко останало е гавра с населението

Трябва да се отмени идиотския закон да се намалява присъда след пълни самопризнания, които не правят престъпника по малко виновен, напротив за липса на пълни самопризнания трябва да се дава по тежка присъда от тази за извършеното престъпление.

ЗАКОНЪТ ГО ПОЗВОЛЯВА, КАКВО ИСКАТЕ?!? ИМАЙТЕ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ПРИЕМАТ ЗАКОНИТЕ, А НЕ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО ГИ ПРИЛАГАТ? РУСЕНСКИЯТ СЪДИЯ С КАКВО ВИ Е ВИНОВЕН ЗА ЗАКОНОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ НЕЩО.......

Ами, можел е да откаже да се гледа по съкратената процедура...Направено е искане, той не е длъжен да го допусне. Винаги може да се аргументира с особената тежест на извършеното деяние, неговата бруталност и жестокост, високият обществен интерес и т.н. Аргументи да искаш, случаят е жесток и брутален, от където и да го погледнеш. Тежко криминално деяние, извършено с особена жестокост и бруталност, с вулгарност и унижение за жертвата...Стига само са се оправдавали с другите.

БОКОпомазан фен на ГЕРБ!!!

Гадове долни! Заслужавате да ви се пожелае съдбата на Виктория!

Ако се върне сега смъртното наказание НЯМА ДА Е ЗАРАДИ СЕРАФИМ!!! А заради Иванчева и Петрова.. При тези корифеи на правната мисъл от РАБФАК, Вършецкото помощно училище по право с отличници - Фидосовица и Дани Ръбъла, и юристи от ПУЦ-а на МВР в Симеоново..

Прокурорите трябва да отговарят за смазани доказателства. Съдиите трябва да отговарят за съмнителни присъди. По конституция всички сме равни пред закона. Ама на ужким.

Не може да бъде! Тоази човек след 2 максимум 5 години отново е на свобода и ще споделя как се е справил "по-мъжки" с журналистката. Ако се докаже че си откраднал пари, ще получиш по-голяма присъда, отколкото ако набиеш, гавриш се и убиеш човек?! Страхотно правосъдие!

И кво стана , за убийство 20-30 години , за евентуални не доказани 70 000 евро 20-30 години .... На кого трябва да дам 70 000евро за една услуга

На Дюлгеров разбира се ти на кого си мислиш ?

Изнасилване, гаврене, убиване по особено жесток начин! Признаване на вината. 20 години зтавор!!! Това признаване на вина и намаляване на присъдата с 30% трябва да се премахне от закона. Този член е за прикриване на некадърни следователи, които не могат да съберат достатъчни за съда доказателства за вина. Този случай не е такъв. Доказателствата бяха събрани, защо се допуска използването на този член от съдиите? И как изчислиха, че намаляването на доживотната присъда с 30% е 20г. Нека да обяснят независимите съдии, както и защо не се съгласиха на външна подкрепа за делото!

Като се замисля, ми се струва, че ако се приложат следните начини ще намалеят или почти изчезнат такива тежки престъпления, ето : 1. Да се върне смъртното наказание. 2. Адвокатите, които защищавам жестоки престъпници, да излежават заедно с тях около една пета от наказанието им. Нали се явяват техни приятели. или 3. Такива жестоки престъпници да нямат право на адвокати. Да се защитават сами, така както са извършили престъплението сами. 4. Да се приложат законите за самоотбрана, както са в САЩ 5. Да се премахне това противоречащо си предварително споразумение 6. При особено жестоки престъпления ДА СЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА: ОКО ЗА ОКО, ЗЪЗ ЗА ЗЪБ.

Като те слушам май си фен на Побайсталинововреме заедно с Побайхитлерово време! Добре, че "начините" за каквото и да било не зависят от теб :D

Да. Защото сега пиян полицай и турска политипутка с убийства при катастрофи ще имат условни присъди.

Ти си жалък тъпанар и заслужаваш твои близки да ги сполети съдбата на Виктория.

До Георги. Аз пък като те слушам тебе, ти да не си от тези жестоки убийци, изнасилвачи, че нито едно полезно предложение не видя.

Ега си държавата, докога търпение мафията на Боко да ни прави на луди. Корумпирани управници, политици и послушни с съдии.

Правилата за съдебната система са наложени от ЕС. Там врещят на умряло, ако някой като Орбан иска да има собствено правосъдие.

да, ама не правилата на съдебната ни система са заложени в конституцията от 91 година от ченгетата на ДС в БСП и СДС....с консенсус!

Сега дращите тук и негодувате, ама като ставаше въпрос за съдебна реформа си седяхте пак пред клавиатурките и се правехте, че това вас не ви касае, нали? Порстият човек не разбира, че в основата на всяка държава стои правосъдието - без праовсъдие няма държава! И като му обясняват, че съдебната ни система е направена така, че да обслужва определена прослойка, той си казва: ама мен това кво ме бърка бе? Не си дава сметка, че зависимостта на магистратите е умишлено създадена, за да е недосегаема тази прослойка когато извършва кражбите си за милиарди! Да, ама то няма 2 отделни съдебни системи - една за олигархията и една за обикновените престъпници като този! Затова още дълго ще виждате присъди за "поискан подкуп" 20 години, а за жестоко убийство и изнасилване ...20 години! Щом си траете когато става дума за реформа на съдебната система ще търпите! А прогнилостта на съдебната ни система беше заожена още в конституцията от 1991....тогава като ви го казваха и ви призоваваха да излезете по улиците, пак си траехте....

Простият човек ги разбира!!! но за"порстият" / като теб/ не съм сигурен!!!!!!!!!!!!

То се вижда кой прост или порст...все едно:) Щом не правиш разлика между правописна и печатна грешка:)))

Какви "самопризнания" е направил, при положение че всичко беше доказано ПРЕДИ това? Че закона е калпав - ясно, но и съдиите ли не знаят как се тълкува? Имат пълното право да не приемат "самопризнание" на доказани факти.

ха, той си направи кефа с яката мацка. иВа бялото й дуп7, направи си густото , направо я разклечи в ония треви, а вие тука си чешете езиците хахаххаха

За доказано престъпление 20 години след няколко години ще поиска преразглеждане, после две лежи приспадат 3 какво ще покаже сметката! Иванчева недоказано по твърдение на "бизнесмен" директно 20 години вероятно ще и се търси цаката за вътрешна присъда -ще излезе на възраст за пенсиониране -амо ще И признаят ли тези лежани години за стаж или след което ще трябва и да доработва.... Ми ние си ги отглеждаме престъпниците. Поне като казват 20 -30 години да последва ПЛЮС кастрация -ама не химическа, а онази от времето на Баязид Йълдъръм топките с чепката. А тези пари за семейството -то се знае и Иван Костов го каза -ЗНАМ ЧЕ ИМАТЕ ДА ВЗЕМАТЕ -ЩЕ ИМА ДА ВЗЕМАТЕ!

Когато американският посланик предложи външно разследване, защо отказахме ...

Luna0102

20 години са много, да не са го признали за виновен за искане на подкуп?!

къде са прангите и веригите на Иванчева . Той е за Диярбекир

Ако беше изнасилил и убил някоя от дъщерите на Цв. Цветанов, дали щеше да получи присъда колкото на Иванчева?

има ,но няма адекватни съдии

НЕ !!!! Нито съдии...НИТО система..... НЯМА НИЩО подобно.....Няма дори и държава вече...

Ами не го тормозете, изведете го на разходка, пуснете го сам да се поразходи на спокойствие. Ако иска да бяга пак в Германия...знаете как да процедирате.

И после сигурно при добро поведение от 1-2г. пфф нямам думи!