58-годишен мъж почина след битов скандал, последван от сбиване в монтанското село Габровница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 15 юли около 22:49 ч. на 112 е получен сигнал за сбиване между няколко мъже от селото, единият от които бил в безсъзнание. На място са изпратени два автопатрула от Районното управление в Монтана и екип на Спешната помощ. При пристигането им е установено, че единият човек е починал - 58-годишен мъж от Монтана.

По данни на свидетели са установени и задържани извършителите на деянието - 28-годишен и 18-годишен - и двамата от с. Габровница. Същите са задържани за срок до 24 часа, като единият е настанен в помещение за задържане в МБАЛ-Монтана поради получени травми на главата.

Причината за възникналия скандал са отправени неприлични реплики от страна на задържаните към семейството на починалия, прераснал в сбиване, при което двамата са му нанесли удари с предмет.

Разпитани са всички присъствали на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 НК и работата продължава РУ-Монтана.