Междусъседска свада в пловдивското село Болярци завърши със смърт - при кавгата е бил намушкан 38-годишен мъж, съобщи полицията в Пловдив. Криминалистите в ОДМВР разследват убийството, след като по сигнал за инцидента на място в понеделник вечерта са се отзовали полицейски екипи на РУ-Асеновград и сектор Специализирани полицейски сили.

До наръгването на жертвата се е стигнало около 22.30 часа снощи, а пострадалият е откаран в асеновградската болница с личен транспорт, но там само е констатирана смъртта му.

При огледа по тялото на 38-годишния мъж са установени прободни рани. Веднага е задържан и предполагаемият извършител, който е 20-годишен младеж. Допълнително са задържани други четирима участници за престъпление по чл. 325 от НК и един за увреждане на лек автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Окръжна прокуратура-Пловдив. При сбиването няма други участници, които да са сериозно пострадали.

Активните действия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължават. В Болярци осигурено полицейско присъствие, няма други нарушения на обществения ред и към момента обстановката е спокойна, информират от областната дирекция на вътрешните работи в Пловдив.