18-годишен младеж е задържан за сбиването в павелбанското село Манолово вчера, съобщиха от полицията в Стара Загора. При инцидента пострадаха двама души - младеж на 17 г. с прободна рана и мъж на 33 г., които са настанени в болница. 

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов каза пред БТА, че скандалът е битов.

В сбиването са участвали трима души от един род. Единият е нанесъл прорезна рана на друго лице, докато е бил под въздействието на алкохол. 

Неофициално бе обявено, че в сбиването са използвани нож и брадва.

Сигналът е бил подаден в 12.35 часа в четвъртък в Районното управление в Казанлък. На място незабавно са били изпратени екипи на управлението и на участъка в Павел баня, както и на жандармерията в Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство. Задържаният младеж ще остане в ареста 24 часа, докато работата продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора. 

Заради масово сбиване между две ромски фамилии в центъра на Казалнък през март, ръководството на полицията в града и кметовете на Тъжа и Манолово, откъдето са замесените семейства, решиха да ги разселят в съседни села. Тогава около 45 души, настанени в село Манолово, бяха преместени в селата Тъжа и Скобелево. 

Освен това местните власти засилиха видеонаблюдението в населените места и увеличиха нарядите на служителите на МВР с цел да се избегнат подобни масови сбивания като през март, когато един човек почина от раните си.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов

Снимка: БТА