Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 30-годишен мъж за купуване на гласове, съобщиха от държавното обвинение.

В деня на вота - 2 април, мъжът се намирал пред училище в Пловдив, в квартал "Столипиново", където имало секция за гласуване. Там той се заговорил с двама мъже във връзка с изборите и им дал по 20 лева, на всеки от тях, за да упражнят правото си на глас за определена политическа партия.

По делото двамата мъже са били разпитани в качеството на свидетели, включително и пред съдия от Районен съд-Пловдив. Извършени са били претърсвания и изземвания, приложени са писмени материали и веществени доказателства - тефтери.

По неофициална информация обвиняемият е собственик на магазин в квартал "Столипиново" и зет на кандидат-депутат от ДПС от листата на Пловдив, който не е избран за народен представител.

Спрямо задържания е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2000 лева. Действията по разследването продължават. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.