Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу жена, скъсала акт за глоба в градския транспорт, мъж, ударил шамар на свидетел по случая.

На 19 април т. г. около 12.00 ч., в  София, в района на автобусна спирка "Бл. 25" в ж.к. "Овча купел", обвиняемата Д. Димитрова пътувала в автобус по линия № 102 на СКГТ без редовен превозен документ. На посочената спирка била извършена проверка от две служителки на "Центъра за градска мобилност". 

Контрольорката Ц.,  установила, че Димитрова пътува без редовен превозен документ и отказва да заплати глоба. Тогава Димитрова била помолена да слезе от автобуса, като на спирката й било обяснено, че в случай, че не желае да заплати глоба, ще ѝ бъде съставен административен акт. След като такъв бил съставен, Димитрова го прочела и скъсала.

Това наложило да бъде поискано съдействие от служители на Общинска полиция - свидетелите Е. и К. В същото време Димитрова се обадила по мобилния си телефон, като на повикването ѝ на място дошъл обвиняемият А. Петров. Той попитал Димитрова: "Коя беше?" след което отишъл и при другата контрольорка и я ударил в лицето с разтворена длан.

Впоследствие обвиняемите Димитрова и Петров били задържани със съдействието на служители от 06 РУ-СДВР, а по случая било образувано досъдебно производство.

В хода на производството на Димитрова е повдигнато обвинение за хулиганство, а на Петров за пчиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като днес е внесен обвинителен акт срещу двамата за описаното по-горе деяние.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.