Родителите на 21-годишната Габриела Медарова, която разби носа на студентката Катя Андреева в пловдивски нощен клуб, а месец по-рано, пияна и дрогирана, потроши с джип 10 други автомобила, заявиха, че дъщеря им има проблеми с психиката.

По-рано днес районните магистрати я пуснаха от ареста с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Според тях няма опасност танцьорката в нощен клуб да се укрие или да извърши друго

престъпление, а и не било доказано категорично авторството на последното й провинение.

"Искаме да си лекуваме детето, тя е много зле психически. Ако знаехме, нямаше да бъде в заведението. Всичко е станало случайно. Не е консумирала алкохол. Станало й е лошо. Признаваме, че не е нормално да се забърква в такива неща, но тя наистина има проблеми с психиката. Приятели я завеждат там, подценявайки здравословното й състояние", казаха в кулоарите на съда родителите на Габриела, цитирани от Plovdiv24.

Адвокатът на 21-годишната танцьорка Орлин Търновалийски също каза, че клиентката му е психически нестабилна след катастрофата в пловдивския район Южен. На Медарова не е правен тест за наркотици и алкохол веднага след привикването за разпит в полицията, но защитата твърди, че била трезвена. 

"Габриела не е консумирала алкохол или наркотици, единствено две глътки за наздраве", заяви още адвокатът.

Решението на Пловдивския районен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.