Пловдивският районен съд освободи от ареста 21-годишната Габриела Медарова, която разби носа на студентка в пловдивски нощен клуб, а месец по-рано, пияна и дрогирана, потроши с джип 10 други автомобила.

Въпреки че след първия инцидент тя беше пусната срещу парична гаранция и пак извърши престъпление, магистратите я пуснаха с най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Според тях няма опасност танцьорката в нощен клуб да се укрие или да извърши друго престъпление, а и не било доказано категорично авторството на последното й провинение.

Според защитата Медарова не е ударила преднамерено 21-годишната Катя Андреева, а просто залитнала и по внимание нанесла удар с ръка по лицето й. По думите на адвокат Орлин Търновалийски това станало заради силните лекарства, които клиентката му приемала. На Медарова не е правен тест за наркотици и алкохол веднага след привикването за разпит в полицията, но защитата твърди, че била трезвена. На камерите не се виждало, че тя е посегнала на другата млада жена, която празнувала рождения си ден. По думите й тя е била ударена абсолютно безпричинно от Медарова в тоалетната на заведението, след като излязла от една от кабинките заедно с приятеля си.

Снимка: Фейсбук

И този път танцьорката, обвинена в нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, се разплака пред съда и каза, че съжалява за случилото се.

"Искам да отида при родителите си и да продължа да уча", каза тя.

Съдът не прие аргументите на прокуратурата, че Медарова трябва да остане в ареста, защото действията й се превръщат в рецидив и то по време, когато е на свобода срещу парична гаранция.

Само преди месец, след като блъсна 10 паркирани коли пред блока, в който живее, пловдивчанката първоначално беше освободена срещу 20 000 лева, но по-късно съдиите намалиха гаранцията й на 5000 лева.