Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста 35-годишния Георги Семерджиев, обвиняем за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, предаде БТА.

Според магистратите има достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че именно Семерджиев е причинил катастрофата на столичния бул "Черни връх".

Миналата седмица градският съд реши, че мъжът трябва да остане в ареста. Защитата не беше съгласна с това.

Прокуратурата днес представи нови доказателства, а обвиняемият не се яви в съдебната зала, като посочи в молбата си, че не се чувства добре. Обвинението обяви, че в разполовения джип на бившия футболист "Ауди Q7" е намерен и метаамфетамин около 60 грама.

Прокурорът припомни, че по тялото на Семерджиев има няколко наранявания, в дома му е намерена лявата му обувка, а дясната в катастрофиралата кола. Доказано е, че мъжът се е прибрал със стълба след инцидента. Именно в колата му са намерени ключовете за жилището, в което се прибрал и беше задържан, посочиха от обвинението.

Свидетели потвърдили по време на разпита си, че 35-годишният обвиняем е минал на червен светофар с висока скорост. Разпитаните казали, че се движел толкова бързо, че "все едно ще излети".

Същевременно от Софийската градска прокуратура съобщиха, че са повдигнали пето поред обвинение срещу бившия футболист. То е за това, че във вечерта на катастрофата е управлявал моторно превозно средство с табели с немски регистрационен номер, издадени за друго МПС.