Бившият кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков беше пуснат под домашен арест. Мярката му важи, докато трае делото срещу него в Специализирания наказателен съд.

Влошилото се здравословно състояние на подсъдимия е било сред мотивите на съдиите да наложат на Чоков по-лека мярка за задържане. Бившият кмет страдал от диабет, полиневропатия, остра язва, дискова болест и урологично заболяване. Освен това Чоков претърпял наскоро операция, предстоят му и други, съобщи "24 часа".

Скандалният екскмет обаче остава на разположение на съда в София и ще чака поредното заседание в столичния си апартамент.

Чоков беше под домашен арест до средата на декември, когато Апелативният специализиран наказателен съд го върна зад рашетките. Причина за решението на магистратите стана това, че той нарушил своята мярка "домашен арест", като е поискал разрешение да отиде на зъболекар, а в същото време бил в заведение в столичния квартал "Драгалевци". За това се разбра от снимка как той похапва, която беше разпространена в медиите.

Тогава Чоков обясни, че след зъболекаря му паднала кръвната захар и седнал за малко в ресторанта, за да сложи нещо в уста. Съдиите обаче не приеха това обяснения, въпреки че тогава той дойде в съда, подпирайки се на патерици.