Прокуратурата разследва инцидента със загиналия пилот край Раднево. При управление на самолет М18 "Дромлер" са нарушени правилата за въздухоплаване и по непредпазливост е причинена смъртта на мъжа, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

Окръжната прокуратура в Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 26 юли т. г. землището на рандевското село Землен, при управление на самолет М18 "Дромлер" са нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на 70-годишния Е.А., което е престъпление по чл. 343 от Наказателния кодекс, допълват от обвинението. 

Извършени са множество действия по разследването за установяване на причината за катастрофата - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като предстои да бъде назначена и техническа експертиза и др. Делото се води под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора, а действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Досега е потвърдено, че на 26 юли селскостопанският самолет, пилотиран от летеца с 30 години стаж Е.А, е извършвал по въздух обработка на оризови насаждения в района на Землен. 

Според свидетелски показания самолетът е паднал 5-6 минути след излитането си - около 6,15 ч. сутринта. Пилотът е загинал на място. Сигнал за произшествието е подаден на тел. 112 в 6,27 ч. и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба.

Действията по разследването продължават.