Има образувано едно разследване в Сливен като се водят интензивни разпити с няколко заподозрени лица. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров във връзка със слуховете за отнемане на деца от социалните служби, които доведоха до опразване на няколко училища в Сливен и Ямбол в началото на седмицата.

Главният прокурор допълни, че няма данни за участие на политици по този случай.

Данни за участие на човек от пресцентъра на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас не е постъпвал. В рамките на това, което правим, включително и на територията на Сливен, няма никакви данни за такова участие. Няма данни за участие на политици, на голяма партия…Имаме данни за участие на този етап на местни общности, лидери на местни общности и лидери на местни религиозни общности“, каза още Сотир Цацаров.

Междувременно в Пазарджик учители и директори на училища обикалят домовете на учениците, за да успокоят родителите, че ничие дете няма да бъде отнето. 

"Някой пусна лъжата с цел да навреди на образованието. Тези родители са с ниска грамотност и вярват на слуховете. Очаквам днес всички ученици да се върнат в класните стаи", каза директорът на училище "Кирил и Методий" Веселин Чавдаров.