Окръжната прокуратура във Видин повдигна обвинения на три от четирите момчета, задържани за жестокото убийство на 59-годишен мъж в село Гъмзово, съобщиха от държавното обвинение.

Към наказателна отговорност са привлечени А.К. (на 17 години), Н.Г. (на 16 години) и К.С. (на 15 години). На техния малолетен 10-годишен съучастник в престъпното деяние е предоставена полицейска закрила.

С постановление на водещия разследването следовател тримата са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Сигналът за жестокото убийство е подаден вчера към 14.15 часа от двама жители на селото. Те съобщили в полицията за нанесен побой на техен съселянин. Свидетелите разказали, че го видели вчера около обяд да лежи в двора пред къщата си.

Пристигналите на адреса в селото полицейски служители открили безжизненото тяло на 59-годишния стопанин с видими следи от насилие. 

Оперативна група и следовател, в присъствието на съдебен лекар, извършили оглед на местопроизшествието. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия като съпричастни към тежкото криминално престъпление - по първоначални данни извършено в късните часове на 1 януари, разследващите установили четири момчета от селото.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин продължават действията по разследване по досъдебно производство, образувано за убийство.

По неофициална информация жертвата е била удряна в лицето с твръд предмет, счупени били и горната, и долната му челюсти, пише "Труд". Късно вечерта на 1 януари Борислав Борисов е бил нападнат от четиримата роми. Те го потърсили в дома му да искат ракия, но той им отказал. Затова бутнали оградата му, нахлули в двора и го пребили. Вчера все още не бе известно дали са взели нещо от къщата на жертвата.

Борисов нямал семейство, живеел сам, не подържал връзка с двамата си братя и сестра си. Задържаните младежи били известни с Гъмзово с това, че по цял ден обикаляли и търсели какво да откраднат.