Пловдивският окръжен съда намали от 20 000 на 5 000 лева гаранцията на 20-годишната Габриела Медарова.

Тя беше задържана на 15 април, след като блъсна с джипа на приятели си 10 паркирани коли при жилищен комплекс "Оазис 4" в Пловдив и избяга. След катастрофата Медарова бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.

20-годишната жена се яви днес в съда и разплакана поиска гаранцията и да бъде намалена, защото е непосилно голяма, за да я плати. Тя изрази съжаление за случилото се и добави, че единствено иска да се върне при родителите си и да продължи образованието си. Габриела вече е напуснала предишната си работа на танцьорка по настояване на родителите си, за да се отдаде изцяло на учението като първокурсничка в университета.

Адвокатът й заяви, че тя е била в стрес от случилото си и няма никакво намерение да се укрива от правосъдието. След инцидента Габриела е изпаднала в силен стрес, който все още не може да преодолее и взема силни успокоителни.

Въпреки че от обвинението искаха връщането на Медарова в ареста, магистратите решиха окончателно да намалят гаранцията й.