Съдът не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо Габриела Медарова.

В съдебната зала тя се разплака и заяви, че съжалява и не издържа в ареста.

"Изключително много съжалявам и се благодаря на Господ, че нямаше жертви. Никога няма да се кача на кола, дори и да ми дадат книжката”, заяви Габриела в съда, цитирана от bTV.

„Искам при семейството си, много ми е тежко в ареста”, каза още тя.

Адвокатът ѝ Орлин Търновалийски заяви, че клиентката му е с нервен срив – плачела непрестанно в килията.

Габриела Медарова блъсна 10 коли край жилищен комплекс "Оазис 4" и избяга. По-късно обаче тя бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис.
Обяснението ѝ защо се качила пияна зад волана било, че не ѝ платили и нямала пари за такси. Габриела Медарова твърди, че пушила марихуана след ПТП-то, за да се успокои.

"Работодателят на Габриела я е глобил в нощта на инцидента и това я вбесило", каза адвокат Търновалийски . "Не знам дали знаете, но една от тези 10 коли е нейната", допълни той. Самата Медарова живее в комплекса, във въпросната сутрин се е прибирала, явно афектирана и пила алкохол.

В съдебната зала стана ясно, че първоначално Медарова се опитала да натопи майка си, че тя е управлявала джипа, но впоследствие си признала вината.
Тя твърди, че не е бягала от местопроизшествието, а просто за 10 минути отишла до дома си.

"Медарова е проявила изключителна дързост и наглост, опитвайки се да отклони вниманието от себе си", категорични бяха от прокуратурата. Освен всичко тя е можело да застраши не само своя, но и чужди животи.

Защитникът й обаче контрира, че случаят не трябва да се преекспонира. Габриела трябва да бъде наказана, но справедливо, а не жестоко, спрямо нея не бива да се спретне вендета, обслужваща общественото мнение. 20 000 лева са непосилна за нея сума, ако родителите не й помогнат.

Родителите на Медарова заявиха, че ще съберат 20 хиляди лева, за да освободят дъщеря си от ареста. По думите им тя била добро дете, не пиела и не ползвала наркотици.

"Случилото се е грешка от глупост. Много добро дете е, не е рецидивист", каза бащата на Габриела, цитирана от Plovdiv24. Майка й пък сподели, че до инцидента се е стигнало, след като "се е случило нещо" и също определи катастрофата като грешка на възрастта. Тя обаче бе категорична, че е отказала да поеме вината за случилото се, както я е помолила самата Габриела, защото това е урок за нея.