Антонин Влаев е осъден през 2007 г. на доживотен затвор за двойно убийство. После присъдата е изменена на 20 години затвор и вече 14 години той я излежава във Варненския затвор. И до днес отрича да е убил брат си Виолин Влаев и снаха си Драгомира. Версията му е коренно различна от тази на полицията и съда. Вече е престанал да се бори за невинност. Има нов проблем, за който самият той разказва в писмо до редакцията на Dir.bg - как, докато излежава присъдата си в затвора, навън ограбват фамилните му имоти.

Как започва всичко?

По въпроса за убийството, според него проблемът тръгва оттам, че когато извиква полиция във фамилната къща на ул. "Съборна" във Варна, където в мазето лежат простреляни брат му и снаха му, за да предпази майка си, Антонин дал лъжливи показания - че възрастната жена страда от костна туберкулоза и не може да слиза до мазето. Така майката - Ирина Касидова, някога известен архитект на Варна, остава в сянка - не са й взети дори натривки за барутни частици по ръцете.

А всъщност, именно тя, по обясненията на Антонин, е убила снаха си при самоотбрана.

Възрастната Касидова чула изстрел в мазето и когато слязла долу, открила сина си смъртоносно прострелян на пода, а снаха си - с пистолет в ръка. Между двете жени започнала схватка, при която свекървата застреляла снаха си. После изпаднала в шок и се обадила на сина си Антонин веднага да отиде в къщата. Антонин Влаев бил от само няколко месеца семеен с учителката Галя и в същата фатална вечер, по разказа му, водил тъща си на зъболекар. Когато отива в къщата на "Съборна" и разбира за случилото се, решава да предпази майка си - вика полиция и казва, че майка му няма нищо общо - не може да слиза в мазето, защото е болна, и е в шок - да не я закачат.

Антонин Влаев, по обясненията му, изобщо не се притеснявал за себе си - не смятал, че може да има улики, които да насочат съмненията към него. Твърди, че не знае как по ръцете му е можело да има барутни частици и смята, че първата експертиза е била прибързано оповестена преди още натривките да стигнат до лабораторията, а всички следващи били подведени от нейните резултати. След смъртта на майка си, Антонин решава да разкрие истината и разказва пред съда своята версия за убийството на брат си и на снаха си, но вече никой не вярва в разказа му.

Убитите Виолин и Драгомира

След като остава в затвора, първо "авери" на брат му започват да грабят от автомобилната колекция на Влаеви от поршета, като колите - 9 на брой, една по една "изчезват" от гаражите. От къщата на ул. "Съборна" изчезва и оръжейна колекция на фамилията, както и скрити в сейф 500 000 лева.

Вече 14 години Антонин Влаев се опитва да получи амнистия, писал е жалби до различни институции, но без успех. За това време единствените му близки хора остават жена му и тъща му, които му вярват. Времето обаче лишава Антонин и жена му Галя от детето, за което са мечтали в онази фатална 2005-а, в която двамата сключват брак и още не знаят какво им предстои.

Една от първите адвокати на Влаев е Рени Цанова /вдясно/

Сега усилията на Антонин са да запази поне имотите на фамилията. Според него Влаеви са ограбени от внезапно появили се роднини на снахата Драгомира. Антонин разказва, че те са влезли в завера с Красимир Крумов от Русе и с неистински документи са заграбили почти всичко, което притежават Влаеви: 106 квадрата от триетажна сграда, паметник на културата на бул. "Съборна" 27 - идеален център на Варна, стара къща на 400 квадрата парцел, върху който може да се построи 6-етажна сграда на 320 квадрата основа срещу "Гранд мол" във Варна, и двуетажна вила върху 630 квадратни метра в "Долна Трака" - един от най-скъпите имоти във Враненско по пазарни цени.

Антонин Влаев в съда

В момента Антонин Влаев очаква от прокуратурата да разнищи историята с едно фалшиво пълномощно, откъдето според него тръгва всичко.

Как според Антонин се стига до този документ?

Необходима е малко предистория, за да се разбере как се стига до него: Антонин Влаев разказва, че брат му Виолин сключил тайно брак с Драгомира. Тя била момиче, отгледано в приют, защото майка й Неделя била психично болна - диагностицирана с олигофрения. Драгомира искала от брат му охолен живот и дете, но той не се съгласявал на брак. Докато в един момент Драгомира не се оказала важна за него като свидетел по някакво дело. Така попаднал в клопката й за таен брак. Но двамата така и не успели да създадат хармонични отношения - постоянно се карали. Съществува вероятност скандал между двамата във фаталната вечер да е станал причина за края им.

След смъртта на Драгомира, сестра й Стефка започнала да претендира за наследство от Влаеви. И след поредица от машинации нещата попадат в ръцете на познатия на полицията Красимир Крумов. Той претендира, че притежава пълномощно от 2005 г. (годината на убийството), подписано от психично болната майка на убитата Драгомира - Неделя Драгнева Иванова. Антонин Влаев пояснява: "В съда жената, макар и психично болна, заяви че не притежава нищо, което да даде на въпросния Крумов, не го познава и не му е подписвала каквото и да е, но съдийско решение от 2015 г. стъпи върху този неистински документ и подпомогна един мошеник да отнеме имущество на семейството ми. Едно дело за документна измама щеше да спре гражданските дела, с които сме ограбвани. Брат ми приживе прехвърли цялото си имущество на майка ни Ирина. Има завещание, подписано от него. Въпросният документ е бил предмет на три съдебно-графологични експертизи с противоположни заключения. Крумов твърди, че майката на Драгомира - баба Неделя, била направила замяна - ½ от имотите за 550 квадрата земеделска земя в Добруджа. Самата жена отрича това:

"Нямам нищо, че да го дам, не съм подписвала нищо!", пише в протокол на разпита й в съда.

Днес, уточнява Влаев, никой не коментира тези нейни думи и фалшивото пълномощно се приема за истинско. "Неделя Иванова е с диагноза олигофрения втора степен, води се на отчет в психиатрично болнично отделение в Ямбол. За какви автомобили може да е и знаела изобщо, и какво пълномощно може да е подписала?!", пита Влаев. 

"А варненската прокуратура знае много добре кой е Красимир Крумов. Този човек избяга в Норвегия и като видя, че всичко тук му върви по мед и масло, се е върнал и си живее необезпокояван! Как да тълкувам това?!", гневи се Влаев. Той има обяснение каква е връзката между въпросния Крумов и фамилия Влаеви: "Крумов е научил за смъртта на брат ми чрез един русенски измамник и комбинатор - Иван Рашков Маджаров, по прякор Качамака. Именно от него закупихме с брат ми едно порше през 2002 година. Когато узнава от медиите за смъртта на Виолин, Качамака се осведомява кой наследява брат ми и се пробва да рекетира майка ми, но не успява. И през 2006 г. майка получава призовка да се яви по гражданско дело, по което ищец е Качамака, който й търси 57 500 лева дълг от наследството. Изгубва делото и вероятно от яд предава "щафетата" на събрата си Красимир Крумов", разказва Антонин Влаев.

Оригиналният текст от писмото на Антонин Влаев

Всъщност, Крумов е познат и на медиите. От него преди години се ожали бизнесменът от Червен бряг Тодор Тодоров, който остана без автомивка в Аксаково, след "акция" на Крумов и негови хора, които счупиха носа на момче от охраната на Тодоров. По данни от полицията за кратко Крумов се е укривал в Норвегия, но после се завръща в родината и очевидно не е бил обезпокояван от властите, щом е пристъпил към действията, описани по-горе и дори печели дела срещу чужда собственост. Крумов е познат със силовите си методи, защото почти по същото време, в което се разчу за побоя в Аксаково, даде интервю срещу него и жена, която твърдеше, че е била пребита по поръчка на скандален варненски свещеник, с когото тя е имала интимни отношения. 

"Крумов е оперативно интересно лице, което фигурира в базата данни на 4 структури на държавното обвинение, но винаги минава между капките", твърди Антонин Влаев. Но този същият човек притежава пълномощно от психично болна жена, която в показанията си пред съда отрича да го познава, да притежава каквото и да било, което да е прехвърляла с подписа си, но правораздаващите се произнасят, че пълномощното е истинско - т.е. с нейния подпис?!?

Писмото на Антонин Влаев би следвало да се прочете от правораздавателните органи, защото в него има детайли, които може да са им убегнали... То е внесено под формата на Сигнал до ВКС и Специализираната прокуратура за проверка на пълномощното и на досието на държателя му, който чрез него вече се е облагодетелствал с апетитни варненски имоти!...

"На 28 януари тази година съдийски състав на СГС се произнесе недопустимо по касационните ни жалби - моята и на тъща ми, преди да има изготвено становище от Специализираната прокуратура за фалшивото пълномощно. Съдийският състав, приемайки пълномощното на баба Неделя за валидно, де факто действа в услуга на измамниците, те да получат и последното, за което претендират, че им се "полага" - ½ част и от третия ни имот. Другите вече ги придобиха пак със същия фалшификат. Разчитам прокуратурата да докаже, че въпросното пълномощно е неистински документ и да бъде отменено съдийското определение. Сега гражданското дело е на ВКС за разглеждане по допустимостта на касационните жалби на страните. Надявам се Специализираната прокуратура да разнищи документната измама, а съдът да се съобрази с това. Обратното е недопустимо!", пише в писмото си Антонин Влаев и декларира намерението си да отнесе случая в Страсбург", завършва писмото си Антонин Влаев.