Пълен обрат е претърпяло делото, което Бетина Жотева заведе и спечели срещу Александър Симов, разкри депутатът от БСП. На първа инстанция той беше осъден да плати 7000 лева за обида на председателката на СЕМ. Втора обаче го е оневинила напълно.

"Скъпи приятели, мнозина от вас вероятно знаят, че преди две години се забърках в тежка и изтощителна съдебна битка с настоящата шефка на СЕМ (тогава обикновен член) Бетина Жотева. Тя заведе иск за 25 хиляди лева срещу мене. В исковата й молба се казваше, че няколко мои изказвания от парламентарната трибуна и три-четири статии, които написах, са рефлектирали "изключително негативно върху емоционалната сфера на Бетина Жотева. Обидите, нанесени ѝ от ответника, са повлияли на психическото ѝ равновесие и самочувствието на ищцата както в професионален, така и в личностен план. Ищцата е изпаднала в силно депресивно състояние, свързано със силни негативни психически преживявания именно в резултат на незаконосъобразното поведение на ответника и последвалото силно разколебано обществено доверие в личността ѝ". По-нататък в нейния иск се казваше, че заради моите деяния тя е имала проблеми със съня, станала е неуверена и е започнала да отбягва близки и познати.

И преди по-скорошните ми познати да си помислят, че съм някое чудовище - всичките ми изявления по адрес на Бетина Жотева бяха предизвикани от случай, в който тя буквално заплаши и изсъска на колежката Къдринка Къдринова. Това настоящата медийна боска буквално каза: "Ако си отворите устата още веднъж за мен, ще видиш какво става".

И така - на първа инстанция съдът присъди на Бетина Жотева седем хиляди лева. Тогава дамата специално се появи обратно във фейсбук, за да се похвали, че ме е осъдила. Е, сега е мой ред да ви се похваля. Днес излезе първоначалното решение на втора инстанция. Съдът отхвърля напълно претенциите на Жотева по мой адрес. Абсолютно всичките. Което според мен е нормално, защото в нито един момент не си позволих да обиждам личността Жотева. Аз критикувам членката на СЕМ, която вместо да пази свободата на словото бе записана как го задушава. Разбира се, има още инстанция, която трябва да се произнесе, но с решението на втората се чувствам донякъде възмезден. Чакам да излезе пълното решение, за да видя аргументите детайлно. Две години това дело ми виси на шията. Не е нещо, с което не съм свикнал като журналист, но се радвам, че съдът не позволи да се превърне в бухалка срещу свободното слово у нас. То е последното малко нещичко, което ни е останало от демокрацията.", написа депутатът Александър Симов във Фейсбук.