Районният съд в Добрич постанови "задържане под стража" на 32-годишния Мирослав Дяков, в чието жилище полицията установи 18-годишно момиче в безпомощно състояние. За взетата мярка съобщи окръжният прокурор Пламен Николов пред журналисти. Съдебното заседание протече при закрити врата.

Срещу задържания, който вече има шест присъди, са повдигнати две обвинения - за противозаконно лишаване от свобода за повече от две денонощия по мъчителен и опасен начин за здравето на момичето, както и за държане на наркотици, посочи наблюдаващият прокурор Павел Любенов. По думите му ще бъде повдигнато и трето обвинение - за причинена телесна повреда, след като бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за пострадалата.

Окръжният прокурор е посетил пострадалата Виктория Георгиева в реанимацията на болницата в Добрич. Момичето има множество наранявания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, каза Пламен Николов. Той добави, че по сведения на лекарите пострадалата е постъпила в спешното отделение с много нисък хемоглобин след загуба на около два литра кръв и е била на ръба на оцеляването. Ехографските изследвания засега са показали, че няма увредени вътрешни органи и счупвания.

Момичето е обявено след сигнал на майка му за местно издирване на 13 юли, а за общодържавно - на 18 юли. Мирослав Дяков е задържан в Добрич с наркотици на 24 юли, когато са били направени претърсвания на два адреса и пострадалата е открита, информира началникът на Първо РПУ Добромир Пеев.