Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста 28-годишния британски гражданин Ариф А., който блъсна и уби моторист на кръстовище в града, а изхвръкналият от платното мотор удари и рани тежко 16-годишна ученичка и 53-годишен мъж. 

Инцидентът стана на 3 октомври около 19.40 ч. на кръстовището на бул. "Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман" недалеч от езиковата гимназия "Ромен Ролан". 

Чужденецът е шофирал лек автомобил БМВ, като е нарушил правилата за движение, опитвайки се да направи завой на забранено място. Ариф А. удря идващият срещу него моторист. В следствие на сблъсъка, мотоциклетът "Ямаха" се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци. Мотористът умира на път за болницата, а двамата пострадали са настанени в болница. 

Виновникът за катастрофата пък излиза от колата и бяга от местопроизшествието. Ариф А. е задържан от трима ученици, които станали свидетели на катастрофата. При проверката за наркотици, тестът е показал наличие на амфетамин и метамфетамин.

Освен това се оказало, че БМВ-то не е регистрирано в КАТ, а чужденецът има книжка от 3 месеца, въпреки че не знае нито дума на български език. 28-годишният Ариф А. е в България от 4 години. По неофициална информация е студент в Тракийския университет.

Решението на окръжните магистрати подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд в Пловдив. Защитата на обвиняемия вече оповести, че ще обжалва задържането под стража.