Районният съд в Сливен наложи най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража" на двамата задържани за блудство със 7-годишно момиченце в село Сотиря.

15-годишният Христо Р. и 68-годишният Йордан И. бяха задържани в събота. Тийнейджърът е обвинен за това, че на 30 август, макар и непълнолетен, но като могъл да разбира свойството и значението на извършеното, и да ръководи постъпките си, чрез употреба на сила, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче.

68-годишният Йордан И. е обвинен за това, че през юли т.г.  чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетно момиче.

По време на заседанието стана ясно, че възрастният мъж има и множество дела за кражби. За посегателството срещу момиченцето прокуратурата ще иска максималното наказание. Според Наказателния кодекс то е 8 години затвор.

На 15 август в село Сотиря бе изнасилено и убито 7-годишно момиченце. Заподозреният за престъплението - 21-годишният Мартин Трифонов - бе задържан след мащабна акция на полицията, като оказа съпротива и бе прострелян.

В Сливен имаше множество мирни протести и бдения в памет на убитата Кристин. Организирана бе и подписка за отпадане на процедурата за съкратено съдебно следствие, чрез която има възможност присъдата на осъдения да бъде намалена. Хората настояват за най-строгото наказание - доживотен затвор без право на замяна.