Бившият футболист Георги Семерджиев получи поредна присъда. Той вече е осъден окончателно за кражба на бензин за 233 лева от бензиностанция на магистрала "Тракия". Това става известно от съдебен акт на Окръжния съд в София.

Мъжът, който предизвика тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени, вече излежава наказание от една година затвор за кражбата.

По това обвинение той е признат за виновен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април миналата година, а след това Окръжният съд в София потвърждава присъдата на 31 януари тази година.

С двата съдебни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказанието си от 23 февруари 2024 година, добавя БТА.

В момента Георги Семерджиев е подсъдим по няколко дела. Най-тежкото е за катастрофата със загиналите момичета, което се гледа на втора инстанция и по което предстои Софийският апелативен съд да се произнесе.

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение. Мотивът е, че ако бъде отменено постоянното му задържане, а причината да не е на свобода е само присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от роднини.

В Софийския градски съд започва второ дело срещу Георги Семерджиев. Процесът е по жалба на Семерджиев, който обжалва присъда от Районния съд в София за средна телесна повреда с особена жестокост.

Делото, разпределено на съдия Снежина Колева, все още не насрочено. Утре тя ще заседава по искане на Семерджиев за промяна на мярката му за неотклонение.

Според прокуратурата на 5 май 2012 г. в ж.к. "Хаджи Димитър" Семерджиев използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята и в безпомощно състояние. За това престъпление Семерджиев е осъден на две години затвор.

Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на жертвата. Съподсъдим на Семерджиев е футболистът Иван Бандаловски, който получи една година условно с три години изпитателен срок.