Веско Вълчинов, обвиняем за жестокото убийство на Кристиан Пеев в София, е променил решението си и не иска към момента промяната на мярката си за неотклонение. Миналата седмица Софийски градски съд го задържа в ареста.

Днес трябваше Апелативният съд да разгледа молбата на Вълчинов за по-лека мярка, но адвокатът му Албена Асенова каза пред съда, че клиентът ѝ е размислил. Също така посочи, че той е болен, вдигнал температура.

Пред медиите, Асенова добави, че Вълчинов по всяко време може да поиска изменение на мярката си. Адвокатът каза още, че ще се бори за по-лека присъда за Вълчинов - 20 години затвор.

Миналата седмица Вълчинов се призна за виновен, като каза, че иска по-лека присъда, както и че е извършил престъплението в състояние на афект.

''Моят подзащитник не е искал да убие Крис. Той само го е удрял с желязна тръба, но не е искал да го убие", каза неговият адвокат Албена Асенова.

Майката на обвиняемия говорила с него последно в събота, като той ѝ казал, че се разкайва.

"Каза ми: "Ударих го! Но оттук натам нищо повече не съм направил", разказа тя.

Според нея именно Суботинов е решил да не викат полицията и е дал идея за разчленяването на тялото.

"Извикал е своя приятел и е казал: "Да извикаме бърза помощ и полиция". Той му казал: "Не, ние ще се справим". Това зная от него", каза жената.

Тя разказва, че той е седял в другата стая, докато неговият приятел разчленил тялото.

Спорът преди убийството е възникнал заради пари, според майката на Вълчинов - около 70 000 лева. Жертвата и Вълчинов е трябвало да пътуват до Англия. Влагали парите си в криптовалута.

"Искаше преди това пари за криптовалута или по точно искаше да купи апартамент. Вкарал ги е криптовалута, а след това ми поиска 18 хиляди лева. Има запис, в който го изнудват и му искат тези пари, а в противен случаи са щели да го пребият. Кой го е изнудвал не зная, къде отидоха парите също не зная. Аз ги изтеглих от банки", обясни майката.

 

Според разследващите 41-годишният Кристиан Пеев е бил убит в ранните часове на 8 срещу 9 август с удар с гира по главата, след което тялото му е било разчленено. Престъплението е извършено в жилище на Вълчинов на столичната ул. "Георги Раковски". Версията на полицията е, че Вълчинов е дължал на Пеев и двамата са имали планове за бизнес с криптовалута, които не са се реализирали. Затова разследващите смятат, че мотивът за убийството е финансов.