Бившата приятелка на прокурорския син от Перник Васил Михайлов - Боряна Рангелова, сензационно обяви пред Софийския районен съд, че няма спомен да е била бита от него, предаде bTV.

20-годишната жена дава показания близо 3 часа, в които разказа за житейския си път и любовни отношения с Васил Михайлов. Тя обясни, че е имала конфликт с Васил, след като скъсали, защото той посочил като адрес на изпълнение на мярката "домашен арест" нейната квартира, където до преди това двамата живеели заедно.

След като се разделили обаче Васил се заселил трайно при чичо си - ветеринарния лекар д-р Васил Михайлов. Боряна свидетелства, че чичото и бащата на Васил - пернишкият прокурор Бисер Михайлов, са опитвали да й въздействат и са й давали указания какви точно показания да дава и как да говори в хода на досъдебното дело.

Васил Михайлов от Перник отново влезе в ареста по обвинение, че се е заканвал на бившата си приятелка. 19-годишният младеж прекара извън килията само три месеца. Той беше пуснат под домашен арест през юли.  През септеври Боряна разказа, че е имала връзка с Васил Михайлов в продължение на две години и заради ревността му е била удряна многократно. Дори показа снимки как е изглеждала след побой. И така Васил се сдоби с четвърто дело, а на момичето беше сложена полицейска охрана. Самият Васил Михайлов твърди, че не той, а Боряна го е ревнувала и затова скалъпила обвиненията срещу него. В хода на разследването криминалистите са събрали информация, че Боряна вземала забранени субстанции. Това пък било причината Васил да нападне със сила Никалъс Петров, който й ги продавал.

На 13 септември Софийската районна прокуратура обвини Васил Михайлов за четири закани за убийство на приятелката му. В един от случаите Боряна Рангелова е била ударена от него. Първият случай на заплаха е бил още когато Михайлов бе освободен първоначално под домашен арест преди около година. Другите заплахи за убийство са били през декември 2022 г., на 1 юли и на 21 юли тази година.

Михайлов има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 до юни 2022 година. По делото срещу него беше внесен обвинителен акт в съда за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство.

С определение на Върховния касационен съд, прекратеното пред съда в Перник дело беше изпратено за разглеждане на Районен съд - Дупница. Към настоящия момент срещу Михайлов има други две висящи досъдебни производства.