Нов свидетелски разказ за насилие и жестокост към двама души по случая с прокурорския син от Перник. Пред камерата на bTV говори млада жена, която твърди, че е заплашвана с нож от Васил Михайлов, след като той е пребил приятеля ѝ до припадък.

За нападението Михайлов е подсъдим. А във връзка със скандален запис от телефонен разговор със закани за убийство,  прокурорският син отговори:

"Аз, ако реша да те убия, аз ще те убие по начин, по който никой няма да разбере. Разбираш ли", казва гласът в записа. На въпрос дали e неговият глас, Михайлов отговори: "Вие сте журналисти и сигурно знаете. Аз съм добър човек и не заплашвам хора".

Записът е направен от бившата приятелка на Васил Михайлов - Боряна Рангелова, казва самата тя. Твърди, че мъжкият глас бил този на прокурорския син.

Михайлов е с две обвинения за общо 11 престъпления. Днес едното от делата срещу него беше отложено заради болни адвокати. Като свидетел в съда дойде и Белослава, за да разкаже за запознанството си с прокурорския син от 9 април миналата година.

"Моят приятел Никълъс е казал на неговата бивша приятелка "тая". Помоли моя приятел да отиде да се разберат нещо, да поговорят. Започна да го удря с плесници в главата, свали го на земята, след това всички удари бяха изцяло в главата му - с ритници, с коленца, с юмруци", разказва Белослава Йорданова.

Младата жена казва, че през цялото време крещяла за помощ пред няколко свидетели.

"Взе ножа от негов приятел и започна да ми замахва, крещейки цинизми, че трябва да млъквам. Молейки се пред петима свидетели да направят нещо, те стояха отстрани и наблюдаваха, някои снимаха, трети подават нож", допълва Белослава.

Момичето успяло да подаде сигнал на 112. По думите ѝ едва тогава насилието било прекратено от Михайлов.

"Реших да говоря сега, защото забелязвам, че това се превръща в тенденция. Колко много такива хора се навъдиха и продължават да си живеят безнаказано", казва още потърпевшата.