Прокурорският син от Перник Васил Михайлов отрече да е пребивал или заплашвал бившата си приятелка Боряна Рангелова, която подаде сигнал срещу него за заплахи по телефона.

"Не, никога не съм пипал жена. Това е най-комплексарската работа - да пипне жена, да пребие жена, да я заплашиш или каквото и да е било. Това е най-гадното нещо. Ти значи си много слаб, ако биеш жена", казва подсъдимият за побои и закани с убийство Васил Михайлов, цитиран от bTV.

Мъжът вече е с обвинение за побой и закани и към бившата си приятелка. Самата Боряна разказва, че е ставала свидетел на нападения и над други хора.

"Винаги обясняваше как тези хора по някакъв начин са сгрешили или са накърнили неговото или моето достойнство. И едва ли не той ги наказва, но това е справедливост от негова страна, а не жестокост", обяснява още Боряна Рангелова.

"Това момиче се опитах да с обвинение за побой и закани и към бившата си приятелка. Тя беше зависима наркоманка. Целият град го знае. Аз може да съм правил лоши работи, но съм добър човек. Като някой е до мен, правя всичко за него", твърди обаче Васил Михайлов.

Младата жена разполага и със запис, в който прокурорският син ѝ казва, че ако реши да я убие, ще го направи.

"Аз, ако реша да те убия, аз ще те убия по начин, по който никой няма да разбере. Разбираш ли?", казва мъжки глас в телефонен разговор.

"Искаш ли да ти кажа нещо?", пита Боряна.

"Аз не ти го казвам, за да те е страх. Не искам да ми казваш: "Ти не може да ме пипнеш". А ти гарантирам, че аз, ако реша да те убия, ще те убия. Не теб, а и който и да е човек", казва още мъжкият глас в телефонния разговор.

Женският глас е на Боряна Рангелова, признава самата тя. Твърди, че е записала разговора, а мъжкият глас бил този на бившия ѝ приятел - Васил Михайлов.

"Записът е от 1 юли - тогава ние вече с него се бяхме разделили. След нашата раздяла той имаше мярка за неотклонение, в която отново посочи моя адрес", обяснява Боряна.

Именно заради страха, че мъжът ще се върне в дома ѝ, Боряна подава жалба в полицията, че е жертва на насилие.

Васил Михайлов е под домашен арест с гривна за проследяване от края на юли тази година. Прокурорският син е подсъдим за осем престъпления, сред които причиняване на леки и средни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за убийство, а отскоро и с обвинение за побой и закани и към бившата си приятелка.