Бившата министърка на туризма от правителствата на ГЕРБ Николина Ангелкова не се е разпознала на снимката с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев. Това обяви пред bTV градският прокурор на София Илиана Кирилова.

"Нейната роля предстои да се изясни. Разпитана е, тя няма спомен в момента за това нещо, предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя или не", каза Илиана Кирилова.

А на конкретния въпрос въпрос дали Ангелкова потвърждава, че е лицето на снимката, градският прокурор на отговори, а по-късно и повтори: "Не се разпозна".

"Ако лицево-идентификационната експертиза потвърди, че е тя, се притеснявам за нея дали има проблеми с паметта", добави Кирилова.

По време на разпита Ангелкова, която сега е съветник в министерството на инвестициите на Саудитска Арабия, е казала, че не познава другите замесени в сюжета около Живко Коцев, а самия него познава бегло.

Самата Николина Ангелкова вече излезе с коментар по случая. Още на 7 април тя обясни, че "познава отскоро" Живко Коцев, не се е интересувала от работата му в МВР, няма какво да крие и е готова да съдейства на разследващите.

"Моята работа е предимно в чужбина, а в България не реализирам никакви професионални дейности, свързани с администрация и институции, за да не създавам фон и спекулации поради биографията ми в изпълнителната власт и политиката. Нямам какво да крия, но отказвам да влизам в политическа интрига и името ми да бъде използвано от политически опоненти в какъвто и да е тълкувателен контекст", написа Николина Ангелкова.

Според прокурор Илиана Кирилова самото изтичане на снимки нарушава следствената тайна, но тя е категорична, че "прокуратурата няма такава задача - да омаскарява хората".

"Разказът, който сам може да си изгради по тези снимки, е съобразно собственото му възприятие. Дали това е възможно или не? Дали тези лица на снимките имат необходимия морал или това е действие на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на възприятие", обясни още прокурор Кирилова.

Според нея "ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си".