Бургаският апелативен съд намали 7-годишната присъда на собственика на ресторант в Несебър Кирил Христов-Принца, който застреля готвача Никола Колев в заведението си. 

Апелативните магистрати са преквалифицирали състава на деянието в убийство по непредпазливост, като са наложили 4 години "затвор" на обвиняемия. Наказанието трябва да се изтърпи при първоначален общ режим.

В останалата част присъдата е потвърдена. Съдът е постановил Кирил Принца да заплати кръвнина на съпругата на убития Стоянка Колева в размер на 140 000 лв., както и по 130 000лв. на двамата му сина.

Кървавият инцидент се разигра вечерта на 17 април преди две години, в градината на известния хотел-ресторант "Принц Кирил" в Стария Несебър. Тогава 61-годишният собственик уби със законния си пистолет "Зиг Зауер" 63-годишния Никола Колев.

Първоначално бизнесменът трелял безразборно по предмети в двора на заведението и вътре в обекта. Малко по-късно, около 21,50 ч., когато готвачът се качил в джипа на столичен бизнесмен с хотели по морето, Принца се приближил към колата и отново произвел изстрел. Куршумът влязъл отдясно в гърдите на Колев, засегнал е големи кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта му е настъпила мигновено. Възстановка на събитията показа, че Принца е произвел изстрела, докато затварял с лявата ръка, в която държал пистолета, предната дясна врата на автомобила.

Заради това хотелиерът е обвинен в умишлено убийство.

Такова беше и първоначалното обвинение срещу него, което по-късно беше променено в много по-леко - за причиняване на смърт по непредпазливост. Районната прокуратура в Несебър обаче се възпротиви и Апелативната прокуратура се произнесе в полза на по-тежкото обвинение.

През юни т.г. Окръжният съд в Бургас наложи наказание от 7 години затвор на Кирил Христов. 

Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване и протест в 14-дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.