С шапка, слънчеви очила, пура в устата и фланелка на Че Гевара. Така считаният за мозък на бандата на "Килърите" Георги Вълев бе конвоиран от служители на Главна дирекция "Охрана" до Административен съд София област за явяване в съдебно заседание, предаде БТА.

Вижте всички снимки

Снимките на Вълев, който бе осъден заедно с Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов-Кеца на доживотен затвор за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и великотърновския адвокат Петър Лупов през 2009 година, разбуниха духовете в социалните мрежи. 

От Главна дирекция "Охрана" (ГДО) на Министерството на правосъдието обясниха, че Георги Вълев има множество заведени дела срещу лица, държавни служители и различни институции. Именно в тази връзка конвоирането му днес е с усилено строг конвой, което е свързано с характера на наложеното му наказание.

ГДО посочват, че тютюневите изделия и очилата фигурират в списъка на разрешените вещи и предмети, които лишените от свобода имат право да притежават и държат у себе си.

"Пурата в устата на лицето ясно показва демонстративното търсене на провокация и търсенето на обществено внимание, което характеризира поведението на лишения от свобода", заявяват от главната дирекция.

Оттам допълват още, че на служителите на ГДО е обърнато внимание за по-строго и стриктно изпълнение на служебните им задължения при подобни ситуации, в които се търси явна провокация.

Цялата позиция на Главна дирекция "Охрана"

Лицето на снимката е лишеният от свобода Георги Вълев, който изтърпява наказание лишаване от свобода "доживотен затвор". Днес той е конвоиран от служители на Главна дирекция "Охрана" до Административен съд София област за представяне в съдебно заседание. Вълев има множество заведени дела срещу лица, държавни служители и различни институции. Именно в тази връзка конвоирането му днес е с усилено строг конвой, което е свързано с характера на наложеното му наказание.

По отношение на въпросите за тютюневите изделия и очилата, те фигурират в списъка на разрешените вещи и предмети, които лишените от свобода имат право да притежават и държат у себе си. Пурата в устата на лицето ясно показва демонстративното търсене на провокация и търсенето на обществено внимание, което характеризира поведението на лишения от свобода. И явно ефектът в настоящата ситуация е постигнат.

На служителите на ГДО е обърнато внимание за по-строго и стриктно изпълнение на служебните им задължения при подобни ситуации, в които се търси явна провокация.