Вълев бе осъден заедно с Петър Стоянов-Сумиста и Васил Костов-Кеца на доживотен затвор за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и великотърновския адвокат Петър Лупов през 2009 година.

Днес Георги Вълев бе доведен от Ловешкия затвор пред районните магистрати по дело, което той заведе срещу криминалния репортер на търновския в. "Борба" Нели Сукова. Мозъкът на "Килърите" съди журналистката за обида заради нейна публикация във вестник „Борба“, в която се посочва, че една от версиите за убийството на бизнесмена Петър Христов е поръчка от групата „Килърите“ и самия Вълев.

Халил Хасан, който също излежава доживотна присъда, пък му е свидетел за това, че на 10 януари т.г., когато Георги Вълев чул за статията - припаднал по време на разходка. Материалът на Сукова разстроил мозъка на "Килърите" и уронил доброто му име.

Преди съдебното заседание, Нели Сукова заяви пред БНР: "Тази версия беше тиражирана от службите на МВР и от представители на Главна прокуратура. Как може един осъден доживот за две поръчкови убийства, да бъде засегнат в затвора и да му бъде уронено "доброто име"."

На влизане в съдебна зала Георги Вълев каза, че се чувства отлично. Служебният му адвокат Пламен Проданов пък коментира: "Уронено е доброто име, тъй като господин Георги Вълев беше един уважаван бизнесмен. Тази доживотна присъда няма нищо общо с настоящия предмет на делото."

Заради необходимост от допълнителни документи, магистратите отложиха делото за 17 май.